Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNE TVRTKE

Linić: Do kraja mandata provest ćemo masovnu privatizaciju

slavko linić,portal
Marko Lukunić/PIXSELL
27.06.2013.
u 21:43

Ostat će samo ono što je zaista vrijedno, monopol u prijenosu energije, distribuciji vode, rekao je Linić

Ministar financija Slavko Linić rekao je u Dnevniku Nove TV kako ga čudi što se u Hrvatskoj porezna disciplina ili stvaranja uvjeta lojalne utakmice smatra presijom.

- Obični ljudi su polako shvatili da je Vlada Zorana Milanovića ta koja uvodi reda - rekao je Linić, dodajući kako ga obično kritiziraju \"oni koji su smatrali da probleme u poslovanju mogu riješiti neplaćajući poreze\".

Linić je rekao kako do kraja mandata u većem dijelu namjerava provesti masovnu privatizaciju tvrtki, te da će u državnom vlasništvu ostati samo \"ono što je zaista vrijedno\", \"monopol u prijenosu energije, distribuciji vode\".

- Vidite da više ne želimo privatizirati ni poljoprivredno zemljište. Ne, davat ćemo ga u koncesiju, jer ako ne bude obrađivano, uzmemo ga nazad i dat ćemo ga drugom - rekao je Linić.

Ne smeta ga kada ga hvale neistomišljenici.

- Dapače, to pokazuje da u Hrvatskoj svi želimo napokon državu u kojoj ćemo imati red i rad. Smatram da ipak u Hrvatskoj građani razmišljaju pozitivno. Napokon žele uređenu državu - rekao je Linić.

>> Petrokemija bez izbora: mora se u privatizaciju

>> Privatizacija HPB-a: Veliki igrači već lobiraju kod Linića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije